Ricice moje rodno mjesto

Ricice selo pripada zupi Nova Bila. Smjesteno izmedju Travnika i Viteza. Granici sa sljedecim selima:Pokrajcici, Podolac, Brankovac,Kula. Kao i svako vece selo i Ricice imaju svoje zaseoke: Bikici, Andrici, Djepine, Perici, Lovici. Moja obitelj je iz Bikica.

Vrati me na pocetnu stranicu

09 kolovoza 2009

Zavrsen godisnji ljetnji odmor

Kako se samo cini dugacka godina dana,toliko se toga dogodi a tako brzo prodje.

26.07.2008
prosle godine baka Filka i djed Ivo slavili su "dijamantski pir". Okruzeni velikim brojem: djece,unucadi,praunucadi,rodbine,kumova i prijatelja proslavili su ga u veselju i pjesmi. Cak je i televizija Kiseljak obiljezila taj ne svakidasnji dogadjaj. Da bi nakon nepuna cetiri mjeseca obiteljska tragedija zatekla nas u nevjerici i tugi. 13.11.2008 ostat ce nam zauvijek u sjecanju, kad nas je napustio nas dragi Marko.

Pred Bozic djed Ivo je poceo je osjecati problema s nogama. Nije se mogao vise tako kretati.
Da bi u trecem mjesecu ove godine zavrsio u domu za starije i nemocne osobe.



Djed Anto Jakic operirao je zlocudnu bolest. Donekle se jos moze sam kretati ali bolest je ostavila traga, na do jucer vitalnom djedu.

26.07.2009 udaje se Dragana strica Srece i strine Ljube. Za Draganu i Peru Jagustin, kako joj se zove njen muz, to je najsretniji dan u zivotu. Svatovi su dosli po prekrasnu mladu u Osijek. Tamo su stric i strina kupili kucu. Potom smo se svi zaputili u Garevac u Bosansku Posavinu. Domacini i roditelji mladozenje su nas docekali po pravom "posavskom "obicaju.U prekrasnoj zupnoj crkvi Marija Majka Crkve vjencao ih je fra Filip Brajinovic. Nakon vjencanja svadbeno veselje s oko 500 stotina uzvanika nastavilo se u hotelu EURO u Odaku.
Za pogledati album kliknuti na fotku



Da zivot ide svojim tokom bez obzira dali mi tako htjeli ili ne, svidjo se nama taj tok ili ne. Da ce uvijek biti: veselja,smijeha,tugovanja i plakanja. Jednostavno,moramo ga prihvatiti na nacin na koji mislimo da je najbolje.

Cavoglave 2009

Ja i moj sin Marijo isli smo na Thompsonov koncert u Cavoglavama.
Zajedno smo se sa oko 1000 motorista iz cijele Hrvatske,Bosne,Njemacke,Austrije i Svicarke okupili se u Drnisu. Odakle je povorka krenula za Cavoglave. Susretljivi mjestani su nas na ulazu u Cavoglave zaustavili i ponudili sa domacim vinom i fritulama. Sa oko 150 tisuca ljudi koliko ih se po procjeni okupilo u Cavoglavama gledali smo izvedbe kulturno umjetnicki drustava iz raznih krajeva Hrvatske i Bosne. Nogometni turnir i napokon je nastupio Thompson a poslje njega: Mate Bulic,Drazen Zecic,Mladen Grdovic da bi posle ponovo Marko za kraj odpjevo jos par svoih hitova.
Za pogledati album kliknuti na fotku

Nema komentara: